Hihetetlen!! Kolozsváron Román pópák "osztogatták" a koronavírust

Román újságíró tette közzé a megdöbbentő videót, amelyen jól láthatóan Kolozsvár egyik terén a szabadtéri ortodox istentiszteleten ugyanazzal a kanállal áldoztatja a híveket a pópa - adta hírül a maszol.ro. 

Mindeközben Romániában is rendkívül gyorsan nő a koronavírusos megbetegedések száma, amely ráadásul cseppfertőzéssel terjed.
A felvételen látható, ahogy a téren sorokban állnak az emberek, a román pópa pedig ugyanazzal a kanállal, mindenféle fertőtlenítés vagy törlés nélkül adja sorra a hívek szájába az úrvacsorát.
A cikk írója arról számolt be, hogy a hívek dühösen kérdőre vonták, amiért felvételt készített az esetről.A kommentelők egyébként a videó alatt bejelölték a román rendőrséget és a Belügyminisztériumot is annak reményében, hátha intézkednek az ügyben.
A Krónika online nevű erdélyi portál közben arról adott tájékoztatást, hogy a kolozsvári ortodox érsekség reagált a rengeteg felháborodott kommentre: azzal védekeztek, hogy ők tanácsolták a híveknek a saját kanál használatát, ám mivel senki sem jelezte, hogy így áldozna, maradtak a hagyományos módnál.
Romániában azóta lezárták a határokat, esti kijárási tilalmat vezettek be, és három embernél több nem gyülekezhet. Mostanra már istentiszteletek és misék sem tarthatók a hívek személyes részvételével. 
Szabad Dél-Békés

Megjegyzések