A kormány nem bánja, hogy a nép tovább nyomorog. Történelmi mélyponton a forint!

Újra történelmi mélypontra esett a forint csütörtök reggel. 

A hét elején érdemben erősödött a forint (337-ről 334-ig kapaszkodott az euróval szemben), és eltávolodott történelmi mélypontjáról, miután az MNB váratlanul egyetlen ajánlatot sem fogadott el a devizaswap-tenderen. Rövid ideig tűnt úgy, hogy stabilizálódik a forint, azonban csütörtökön történelmi mélypontra süllyedt. 
Az MNB a világ egyik leginkább laza monetáris politikáját folytató jegybankja. A magyar infláció mindeközben veszélyesen magas szintre, az MNB toleranciasávjának tetejére kúszott fel. Így nem meglepő, hogy a világ egyik legalacsonyabb reálkamatával a forint a világ egyik leggyengébben teljesítő devizája.

A magyar kormányt úgy tűnik ez nem zavarja!!! 
Egy korábbi inflációs helyzetnél úgy nyilatkoztak, hogy a forint gyengülése az országnak többlet bevételt jelent. Arról viszont mélyen hallgatnak, hogy ami a kormánynak ebben az esetben bevételt hoz a lakosságnak többlet kiadást okoz, mivel a boltokban jelentős áremelkedés formájában jelentkezett már hónapokkal ezelőtt is a gyenge forint hatása. 

Az Európai Unió második legkorruptabb kormányának a lényeg, hogy nem csökkenjen a bevétele a bérből-fizetésből élők meg úgy tűnik levannak sajnálva. 
Sőt, ha többet fizetünk a boltokban, abból még több adó forint jut majd a haverok zsebébe. 

Magyarország megint jobban teljesít! A terített asztalunkra pedig ismét kevesebb kerül majd!

Szabad Dél-Békés 


Megjegyzések