Illegális szemétlerakatot találtak a civilek Medgyesegyházán

Az Összefogás a Jövőnkért Egyesület tagjai egy illegális szemétlerakat megszüntetésében működtek közre a TeSzedd akció keretében. Az alábbiakban olvasható a civil egyesület elnökének a közleménye.

te eldobod - Mi összeszedjük!
Illegális szemétlerakatra bukkantunk a medgyesegyházi Összefogás a Jövőnkért Egyesület tagjaival a TeSzedd! országos szemétszedő akció keretében.


Többek közt ezért is kiemelten fontos a lakossággal történő rendszeres konzultáció, mivel a Medgyesegyházához tartozó Bánkútiak hívták fel a figyelmünket a Fehér erdőre, ahol az elmondásuk szerint áldatlan állapotok uralkodnak.
A gyakorlatilag csak a gazdálkodók által látogatott külterületre érkezve, még bennünket sokfelé megfordult embereket is megdöbbentett az elénk tárulkozó látvány.
Egy valóságos illegális szeméttelepet létesítettek az erdő szélén, ahol a háztartási hulladéktól kezdve a vegyi, gyógyszeripari és mezőgazdasági műanyag fóliák tömkelegén keresztül, szinte mindenféle hulladék megtalálható volt.
                             
Egyesületünk tagjaival természetesen dokumentáltuk a körülményeket, majd megkezdtük a környezetszennyező hulladékok összegyűjtését.
Az általunk megrendelt 50 szemeteszsákról elég gyorsan kiderült, hogy nagyon kevés a fellehető hulladék mennyiségi arányához viszonyítva, de így is elég jelentős területet sikerült megtisztítanunk a mai beavatkozásunk alkalmával.

Az általunk feltárt esetről mint jogkövető állampolgárok természetesen értesíteni fogjuk az illetékes szerveket és nyomon követjük majd az ügyben történő további intézkedéseket is.
Ezúton is köszönöm az akcióban résztvevő aktivistáinknak a környezetünk védelme érdekében történő fáradozását!

László Attila Tibor
Összefogás a Jövőnkért Egyesület
elnök






Megjegyzések